Hopp til innholdet

Hesten som lærer

Hesten som lærer» er et kurs for barn med lite hesteerfaring. På kurset fungerer hesten som en lærer for barn. Gjennom samarbeid med hesten fra bakken vil deltakerne lære seg å kommunisere med hesten, lære mer om hesten sin anatomi, utstyr, stell, hva den spiser og hva som er viktig for hesten gjennom livet. Deltakerne vil også få en introduksjon til ridning på en lekende måte sammen med andre barn.

Kurset har oppstart i uke 17 på Stall Brålykkja med 4 samlinger. Torsdag 27.04, 04.05, 11.05, 18.05, kl.17:30-19:00. Hver samling varer i ca. 1,5 timer. Vi tar maks 3 barn som jobber sammen med en av våre dølahester. Vi tar smågrupper slik at deltakerne får mulighet til å få mest mulig kontakt med hesten mens de er på gården. Da blir det lite ventetid, og vi kan ha mest mulig oppfølging.

Deltakerne får også med seg en mappe med noe informasjon om hesten, som de kommer til å bruke i stallen og som de kan ta med hjem. Bindende påmelding via epost (pia1905@gmail.com). Faktura sendes ut på forhånd. Ved påmelding får dere sendt til et kort elektronisk spørreskjema, slik at vi får mer informasjon om alder, interesse og bakgrunn for hver deltaker. Vi prøver å sette sammen gruppene slik at de mest mulig er på samme nivå, og slik at opplæringen blir best mulig.